Povestea Urban Mirror

Salut și bine ai venit pe Urban Mirror!

Cristina Cantemir la taste, foarte entuziasmată că ne cunoaștem. Dacă ai ajuns aici, înseamnă că deja avem ceva în comun – dorința de schimbare a atitudinii față de mediul înconjurător.

Cel mai probabil știi și tu cum e atunci când simți că este nevoie de o schimbare, dar nu știi de unde să pornești. Așa am simțit și eu la început, însă m-am scuturat repede de toate gândurile negative și am făcut ce-am știut mai bine – artă!

Astfel, în 2015 am pornit asociația cultural-artistică Art Mirror cu gândul de a promova conceptul de recycled-art. Scopul principal al asociației a fost punerea în lumină a nevoii reciclării în spațiul urban și promovarea modalităților creative de a recicla și reutiliza orice obiect. Prin proiectele inițiate am avut ocazia de a cunoaște alți artiști pasionați de arta sustenabilă, care de la colaboratori au devenit voluntari, apoi membri și acum prieteni.

PRIMELE CREAȚII

Am început prin organizarea unor evenimente care combinau armonios arta, moda, muzica și caritatea. Treptat, ne-am dat seama că pentru a contribui la îmbunătățirea mediului nu este nevoie să muți munții din loc, ci să fii dispus să muți multe pietricele alături de oameni cu aceleași idealuri.

Primele creații, “Wings” și “The Scale Dress”, au fost confirmarea și dovada că arta și deșeurile reciclabile au un viitor împreună. Zeci de mii de bucăți de plastic folosite la acoperirea ventuzelor EKG au fost colectate de la clinicile de cardiologie din Cluj-Napoca și folosite pentru imitarea penelor de pe Aripi. De asemenea, sute de pungi folosite la protecția ochelarilor de vedere au fost colectate de la Optiplus Cluj, umplute cu resturi de materiale donate de către Dadya Design și transformate în rochia “The Scale”.

Cele două piese realizate ne-au dat încrederea că drumul pe care am pornit este cel corect și ne-au motivat să facem tot ceea ce putem pentru a ne îndeplini misiunea.

REVELAȚIA

Cea mai mare revelație a fost atunci când ne-am dat seama că pe lângă oamenii care simt că există loc de o îmbunătățire a mediului în care trăiesc, sunt și companii care vor să adopte soluții eco-friendly. Nu a durat mult până să ajungem la concluzia că putem să venim și în ajutorul lor.

Acesta a fost momentul în care ni s-a sădit în minte conceptul unui studio de design și artă sustenabilă care să susțină și să ghideze și sectorul business.

Studioul Urban Mirror împărtășește aceleași valori cu asociația Art Mirror. Ne dorim să educăm și să formăm o comunitate de oameni conștienți de mediul înconjurător și de efectele poluării, care să susțină producția locală și care să fie într-o permanentă documentare despre proveniența materialelor și obiectelor pe care le achiziționează. Credem că împreună putem renunța la consumerism și la producția în masă în favoarea economiei circulare.

Vrem să venim în ajutorul tău și să te ghidăm către o viață și un business eco-friendly. ?

Ce spui? Ai vrea ca împreună să contribuim la un mediu mai sănătos prin artă?

Cristina Cantemir

Share on email
Share on facebook
Share on whatsapp