Despre noi

SUSTENABILITATE & ArtĂ

În cazul nostru, când sustenabilitatea a întâlnit arta, a luat naștere Art Mirror, o asociație cultural-artistică fondată de Cristina Cantemir cu scopul de a crește nivelul de conștientizare al importanței reciclării și de a promova conceptele de upcycling și recycled art. 

Asociația a avut un rol catalizator în formarea unei comunități de artiști și constructori pasionați de arta sustenabilă, iar împreună, în timp, ne-am dat seama că putem face mai multe. Mai mult decât o sursă de inspirație, ne-am dorit să fim un îndrumător și să ne punem cunoștințele la dispoziția oamenilor și businessurilor care aspiră la un viitor mai sustenabil.

Așa s-a născut Urban Mirror, un studio care transformă materiale neconvenționale, resturi și obiecte fără întrebuințare în instalații artistice, obiecte de design interior și multe altele, un partener în ceea ce privește obiectivele de sustenabilitate, un loc în care, împreună, revitalizăm mediului înconjurător prin fiecare exprimare artistică!

Valori

RESPONSABILITATE

Acționăm în mod responsabil spre binele nostru și al planetei.

SUSTENABILITATE

Lucrăm în permanență pentru a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al vieții și muncii noastre.

INOVAȚIE

Suntem într-o permanentă căutare de tehnici și materiale care să ne ajute să optimizăm procesul creativ.

„Faptul că pun în valoare obiecte fără întrebuințare sau că lucrez cu materiale la care nimeni nu se gândește că se pot folosi și în alt format, mă motivează cel mai mult atunci când gândesc un proiect.”

Cristina Cantemir – Fondator Art Mirror & Urban Mirror

Fondator

CRISTINA CANTEMIR

Cristina Cantemir este fondatoarea și CEO-ul Urban Mirror, o artistă a cărei pasiune pentru tehnicile neconvenționale și iubire pentru mediul înconjurător au determinat-o să pună bazele unui concept cu totul aparte.

În 2015, în urma unei serii de evenimente care au făcut-o să conștientizeze impactul pe care îl are asupra mediului, Cristina a decis să facă tot ceea ce îi stă în putință pentru a contribui la îmbunătățirea ecosistemului în care trăim.

De asemenea, cum pasiunea ei pentru artă a rămas la fel de vie ca în timpul studiilor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Cristina s-a convins că trebuie neapărat să găsească o variantă de a le combina. Astfel, a pus bazele Asociației Art Mirror și, câțiva ani mai târziu, Studioului Urban Mirror.

„Menirea artei este să schimbe lumea și viziunea ei. Cred că creativitatea se regăsește în fiecare dintre noi. Iar atunci când creativitatea și dorința de a fi oameni responsabili și conștienți de mediul înconjurător se îmbină, reușim să facem posibilă misiunea noastră de a trăi într-un mediu cât mai sănătos, cu conștiința împăcată.”

cum lucrăm

ECHIPĂ DEDICATĂ

Studioul aduce împreună artiști și specialiști în prelucrarea de diverse materiale cu scopul de a identifica oportunitățile de reciclare și reutilizare a cât mai multor obiecte. În funcție de caracteristicile proiectului se formează o echipă dedicată care poate să acopere toate serviciile, de la conceptualizare, design și proiectare, la selectare materiale și producție.

colaboratori

clienți

parteneri