Brigitta Dachmann

Astăzi ne dorim să vă vorbim despre un artist minunat, un prieten cum rar întâlnești și un suflet plin de lumină, Brigitta Dachmann.

În 2015, când am lansat Asociația Art Mirror, nici bine nu am deschis porțile atelierului de recycled art, iar Brigitta deja intra în viețile noastre, plină de entuziasm, dornică să facă parte din povestea noastră. Poveste care, nu după mult timp, am aflat că se scrie în mare parte și datorită ei.

Ea a fost primul nostru voluntar din cadrul asociației, primul voluntar devenit membru și primul artist alăturat studioului Urban Mirror. Însă pentru noi, Brigitta a fost și acel umăr pe care ne-am rezemat după zilele grele, acel zâmbet care ne senina ziua și acel glas care ne sfătuia și dădea încredere atunci când aveam nevoie.

Cănd am cunoscut-o prima dată, Brigitta ținea spectacole de păpuși pentru copii. Avănd-o ca mamă pe cel mai îndrăgit artist păpușar de la Teatrul de Păpuși “Spiriduș”, Ana Maria Dachmann, am înțeles destul de repede de unde talentul de a aduce atâtea zâmbete cu spectacolele ei. Pe lângă asta, ea era unul dintre oamenii pe care îi zăreai adesea în spatele cortinei multor activități și proiecte caritabile, pentru comunitate. 

Nu în ultimul rănd, Brigitta se implica în numeroase activități creative, cum ar fi în realizarea de tatuaje henna, care îi permiteau să își dea frâu liber imaginației și să creeze. Toate aceste ingrediente ne-au făcut să ne îndrăgostim de îndată de Brigitta, iar pe ea au facut-o să se simtă ca acasă în cadrul asociației, unde rețeta fiecărui proiect a presupus multă creativitate și voință, toate pentru a veni în ajutorul unor cauze speciale.

Alături de ea, am organizat și dus la bun sfârșit o serie de proiecte cu un adevărat impact în comunitate. În 2019, în cadrul unui eveniment caritabil, organizat alături de Rotaract, Brigitta licita prima ei lucrare din materiale reciclate, realizată în cadrul asociației. 

Tabloul ei a avut un adevărat succes și a reușit să strângă o sumă considerabilă care a fost donată către beneficiarii evenimentului. Succesul tabloului a determinat-o pe Brigitta să se implice în tot mai multe activități creative și, nu după mult timp, ea a devenit responsabilă de ședințele photo conceptuale pe care le organizam.

În 2020, Brigitta a avut oportunitatea și a prins curajul de a se dedica în totalitate pasiunii ei pentru pălării.

Nu a fost de mirare, căci apropiații ei știau deja că dacă vrei să o găsești pe Brigi într-o mare de oameni, trebuie doar să te uiți după o pălărie sau ceva accesoriu special pentru păr. Nu după mult timp, a luat naștere Hatiful. 

Începând de atunci, Brigitta s-a dedicat fiecărei pălării create în parte, știind că acest accesoriu special va da încredere oricărei persoane care îl poartă. Exact ce a simțit și ea, copil fiind, cănd s-a văzut pentru prima dată în oglindă, cu o pălărie.

Cu toate că de curând ne-am luat rămas bun de la prietena noastră, rămânem în suflet cu toate aceste amintiri frumoase. Ne vom lua cât mai des la plimbare pălăriile create de ea și sperăm să dobândim măcar o parte din încrederea pe care ne-o oferea ea.

În perioada 24 septembrie – 3 octombrie, Asociația Art Mirror, împreună cu alți prieteni apropiați, organizează o expoziție specială, realizată în numele Brigittei Dachmann – cu creațiile ei, despre ea, și dedicată ei.
În realizarea acestei expoziții, apropiați de ai artistei au selecționat cu atenție diverse pălării din mai multe colecții lansate, iar o serie de artiști vor expune câteva lucrări dedicate ei. Mai multe detalii aici.
 
Îți mulțumim pentru tot, Brigitta. Ne va fi mereu dor de tine.
Share on email
Share on facebook
Share on whatsapp